Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incredibil: Iată cine recruta membri pentru organizație criminală "Borman"

© Sputnik / Vitaly Belousov / Trecere la banca de fotografiiQandal, arxiv şəkli
Qandal, arxiv şəkli - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Doi bărbați, tată și fiu, erau "managerii" unei organizații criminale care își desfășura activitatea atât în țară, cât și peste hotare - operau cu sume de sute de mii de euro.

CHIȘINĂU, 10 apr — Sputnik. Organizatorul unei grupări criminale internaționale, care avea grijă de recrutarea noilor membri pentru aceasta, va ajunge în fața instanței.

Bărbatul, în vârstă de 27 de ani, îşi desfăşura activitatea criminală atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi în afara ei, prin intermediul tehnologiilor moderne de comunicare (Viber, Skype, WhatsApp etc), executând indicațiile liderului organizației, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Наручники - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldovenii au pus pe jar forțele de ordine din zeci de țări: Ce a făcut gruparea criminală

Împreună cu tatăl său, acesta avea rolul de a organiza și racola persoane care urmau să se ocupe de scoaterea prin contrabandă a banilor de pe teritoriul Republicii Moldova, deplasându-se în Spania, de unde era procurat hașiș în proporții deosebit de mari de la alți membrii ai grupării (cetățeni ai Republicii Moldova, Spaniei, Federației Ruse ș.a.). Drogurile încărcate și camuflate în diferite mijloace de transport erau transportate prin contrabandă în Federația Rusă, unde alți membrii ai grupării criminale le depozitau și le repartizau spre realizare.

Astfel, în perioada decembrie 2013 — ianuarie 2017, figurantul, însoțit de alți membri ai organizației, a procurat și transportat 96,5 kg de hașiș, precum și a trecut prin nedeclarare peste frontiera vamală a RM mijloace bănești în sumă de 100 000 de euro.

Dacă vinovăția în faptele imputabile va fi dovedită în procesul de judecată, învinuitul riscă pedeapsa cu închisoarea până la 25 de ani.

Fluxul de știri
0