Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Există un candidat care ar putea câștiga Chișinăul din primul tur

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului se arată sigur că Ion Ceban poate câștiga cursa pentru șefia capitalei din primul tur.
Acest candidat ar putea câștiga Chișinăul din primul tur

Într-un interviu pentru radio Sputnik Moldova, Igor Dodon a declarat că electoratul de dreapta este dezamăgit de situația din oraș, motiv pentru care candidatul PSRM ar putea câștiga cursa electorală fără mare efort.

„Eu cred că dl Ceban poate să câștige alegerile din primul tur. Rating-ul Partidului Socialiștilor este foarte înalt, atât la nivel de țară, cât și în Chișinău. Dacă dl Ceban va reuși să consolideze electoratul PSRM în jurul său, atunci va câștiga din primul tur. Mai este un moment, există o dispersare a electoratului de dreapta. Oamenii sunt dezamăgiți de situația din Chișinău, dar și din țară, fapt ce-l va ajuta", a declarat Igor Dodon.

Precizăm că, până în prezent, cinci candidați s-au înscris în cursa electorală pentru scrutinul din 20 mai: Vasile Costiuc (Partidul Democrația Acasă), Andrei Năstase (Platforma DA), Alexandru Roșco (Casa Noastră Moldova), Reghina Apostolova (Partidul Șor) și Valeriu Munteanu (Partidul Liberal).

Și-a anunțat intenția de a participa la alegeri și candidatul Partidului Unității Naționale — Constantin Codreanu. Totodată, expertul Sergiu Tofilat și activista Maia Laguta au început să colecteze semnăturile pentru a se putea înscrie în cursă în calitate de candidați independenți.

Astăzi, și primarul interimar al Chișinăului, Silvia Radu, a anunțat că își dorește să candideze la scrutinul din 20 mai, dar nu a luat deocamdată o decizie în acest sens. Silvia Radu a subliniat că își dorește să se includă în cursa electorală drept candidat independent, motiv pentru care începând cu mâine, 11 aprilie, va începe colectarea celor 10 mii de semnături.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0