Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Automobilele șoferilor din Moldova care au provocat accidente vor fi confiscate

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaЗа рулем, автомобиль, La volan, automobil
За рулем, автомобиль, La volan, automobil - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Șoferii care au provocat accidente rutiere ar putea să rămână fără automobile. Ce se discută pe holurile Guvernului.

CHIȘINĂU, 09 apr – Sputnik. Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, susține că în prezent instituția pe care o conduce, împreună cu Ministerul Justiției, examinează posibilitatea înăspririi sancțiunilor pentru șoferii prinși în stare de ebrietate la volan. Ministrul a declarat că printre propunerile examinate sunt și cea cu privire la confiscarea automobilelor acelor șoferi care au fost prinși în stare de ebrietate la volan. 

”Suntem determinați să mergem până la capăt. În discuții cu colegii de la justiție au fost propuneri de a face legea mai severă, până la confiscarea automobilelor celor care au provocat accidente rutiere sau care au fost prinși la volan în stare de ebrietate”, a declarat Jizdan.

Chiar dacă sancțiunile pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate s-au înăsprit din martie anul viitor, situația nu i-a disciplinat pe mulți conducători auto. Amenzile au crescut până la 50 de mii de lei, însă în statistica polițienească zilnică apar date groaznice cu privire la accidentele rutiere provocate de șoferii în stare de ebrietate.

Automobile parcate neregulamentar pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt - Sputnik Moldova
Societate
Ce păţeşti dacă automobilul tău are elemente de identificare false

”Moldovenii noștri mai greu se obișnuiesc cu respectarea legii. Ne propunem să venim cu acțiuni concrete care să combată fenomenul conducerii automobilului în stare de ebrietate alcoolică”, a declarat ministrul.

Alexandru Jizdan a recunoscut că rezultatele așteptate în urma înăspririi sancțiunilor pentru șoferii nedisciplinați nu sunt cele scontate. În opinia ministrului, vinovați de aceasta se fac și unii funcționari. 

”Ceva nu merge. Cineva calcă cu stângul în acest sistem. Probabil cineva: polițiștii, medicii, anchetatorii sau justiția, nu-și face meseria până la urmă. Avem persoane nepedepsite. Lipsa unei pedepse duce la încălcarea din nou a legislației în vigoare”, a declarat ministrul de Interne. 

Ministrul de Interne a făcut o declarație bombă despre salariile polițiștilor>>>

O altă sancțiune care ar putea fi aplicată șoferilor depistați în stare de ebrietate la volan ar putea fi și lucrul la morgă. 

Fluxul de știri
0