Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Meteorolog: Iată ce se va întâmpla cu Moldova în următorii ani

© RIA Novosti / Andrei Arkhipov / Accesați arhiva multimediaSecetă, foto simbol
Secetă, foto simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Cum influențează schimbarea globală a climei asupra vremii din Moldova?

CHIȘINĂU, 7 apr — Sputnik. Șefa Centrului Monitoring Agrometeorologic (CMA) al Serviciului Hidrometeorologic de Stat al Republicii Moldova, Tatiana Mironova, a explicat pentru Sputnik Moldova care este influența încălzirii globale asupra schimbării climei în țara noastră.

Seismograf - Sputnik Moldova
Societate
Avertisment. Anul 2018 poate fi numit „anul cutremurelor"

Savanții israelieni prezic că, în cazul în care volumul eliminării gazelor de seră va rămâne la nivelul actual, durata perioadei de vară va crește la mijlocul secolului cu 25%, iar spre sfârșitul secolului — cu 50%. Astfel, în Israel, Egipt, Liban și Turcia, perioada secetoasă și caniculară se va prelungi cu 6 luni, iar anotimpul ploios se va reduce cu două luni.

Încălzirea globală acționează și asupra climei din țara noastră. Ba mai mult ca atât: meteorologul Tatiana Mironova este sigură că fenomenul acesta va continua.

„Va crește frecvența oscilațiilor climatice, vor fi mai lungi perioadele caniculare și cele reci ale anului. Cu alte cuvinte, se va accentua caracterul extrem al climei. O altă prezicere referitor la schimbarea climei indică pentru zona noastră ierni mai blânde și mai scurte", a spus specialistul.

Cum va fi vremea de Paște în Republica Moldova>>>

În ultimii 20 de ani, iernile scurte și calde au devenit un fenomen obișnuit, a menționat Mironova. Ea a mai spus că iarna 2017 — 2018 confirmă această constatare.

Fluxul de știri
0