Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parlamentul susține educația incluzivă

© Sputnikdizabilitate
dizabilitate - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe instituții care promovează educația incluzivă vor beneficia de suportul financiar al Parlamentului

Chișinău, 6 apr — Sputnik. Trei instituții care promovează educație incluzivă din țară vor beneficia de suportul Parlamentului. Acestea vor fi susținute financiar pentru a fi procurate materiale necesare pentru buna funcționare a instituțiilor și pentru a facilita integrarea copiilor cu cerințe educaționale speciale în mediul social.

Inițiativa a fost lansată în luna martie de președintele Parlamentului Andrian Candu. Acesta a făcut apel către deputați să se implice în colectarea fondurilor pentru campania de caritate organizată în ajunul sfintelor sărbători de Paști.

Парламент - Sputnik Moldova
Votat de Parlament: Sunt vizați tot cei care aspiră la funcții de demnitate publică

Instituțiile beneficiare au fost selectate cu suportul Programul educațional Pas cu Pas, care de peste 20 de ani promovează proiecte de educație incluzivă.

În perioada 2016-2018, în cadrul campaniilor de caritate organizate de Parlamentul Republicii Moldova au fost făcute donații de peste 250 mii lei.

La fel, au fost organizate târguri de Paști la care au participat persoane din familii social-vulnerabile și persoane cu necesități speciale.

Fluxul de știri
0