Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mustrare aspră făcută politicienilor moldoveni de un preot ortodox în Săptămâna Mare

Sergiu Ivanov
Sergiu Ivanov - Sputnik Moldova
Abonare
Milostenia însoțită de laudă, de slavă, de reportaje la radio și TV nu are nimic cu Ortodoxia, cu cuvântul lui Hristos, afirmă părintele Sergiu Ivanov.
Mustrare aspră făcută politicienilor moldoveni de un preot ortodox în Săptămâna Mare

În această săptămână, mulți dintre politicienii din Republica Moldova, fie că sunt la putere, sunt demnitari de stat sau se află în opoziție au mers pe la casele celor săraci ca să le facă cadouri, să le ducă produse alimentare sau alte bunuri ca și aceștia să se bucure de sărbătoarea Învierii Domnului. Doar că respectivii fac acest lucru fiind însoțiți neapărat de o droaie de jurnaliști cu camere de luat vederi ca seara poporul să poată vedea la televizor cât de milostivi sunt politicienii, demnitarii noștri.

"Milostenia făcută în fața camerelor de luat vederi" — aceasta este tema abordată în discuția pe care colegul nostru Sergiu Praporșcic a avut-o cu parohul Bisericii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din comuna Vărzărești, Nisporeni, părintele Sergiu Ivanov.

"Îi îndemn pe toți să facă acest lucru (acte de caritate, de milostenie) cât mai des posibil, nu doar de sărbători, și cu cât mai puțină laudă. Și atunci, gesturi le de caritate și ceea ce vor ei de fapt să facă va avea efect. Dacă nu… Mă întorc la cuvintele lui Iisus Hristos: Adevărat grăiesc vouă: şi-au luat plata lor", afirmă clericul.

"Milostenia însoțită de laudă, de slavă, de reportaje nu are nimic cu Ortodoxia, nu are nimic cu cuvântul lui Hristos", mai spune Sergiu Ivanov.

Fluxul de știri
0