Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Străinii vor obține mai ușor vize pentru Republica Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariCabinetul de Miniștri
Cabinetul de Miniștri - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Procedura de obținere a vizei în Republica Moldova pentru cetățenii străini va fi simplificată.

CHIȘINĂU, 6 apr — Sputnik. Guvernul a aprobat o decizie prin care va spori atractivitatea investițională a țării noastre și va contribui la îmbunătățirea mediului de afaceri.

Parlamentul RM - Sputnik Moldova
Societate
Autoritățile au abolit regimul de vize pentru alte 33 de țări

În particular, a fost revăzută lista statelor ai căror cetățeni au nevoie de invitații pentru perfectarea vizei de intrare în Republica Moldova. Numărul acestora a fost redus la 38, față de 85 de state în lista anterioară.

Potrivit documentului, acum turiștii și investitorii care vor să vină în Moldova vor economisi timp și bani la perfectarea vizei pentru țara noastră.

„Dacă ne dorim să promovăm atractivitatea investițională și turistică a Republicii Moldova, trebuie să deschidem țara noastră pentru cei care vor să ne viziteze", a declarat prim-ministrul Pavel Filip, menționând că această decizie reprezintă o primă etapă, iar procesul de debirocratizare va continua.

Cum putem munci oficial în Europa în baza pașaportului biometric>>>

Hotărârea respectivă contribuie, totodată, la perfecționarea mecanismului de gestionare a fluxurilor de migrație pe teritoriul Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0