Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O grupare criminală făcea prăpăd în nordul țării: Acționa ca în filmele americane

© Sputnik / Miroslav RotariВор
Вор - Sputnik Moldova
Abonare
Cinci bărbați au fost reţinuţi pentru furturi din locuinţe, iar prejudiciul se estimează la aproximativ un milion de lei.

CHIȘINĂU, 6 apr — Sputnik. Inspirați din filmele americane, un grup de hoți, purtând măști „Vendetta" pe față, a jefuit mai multe locuințele din Edineț și Ocnița.

Proxenetism - Sputnik Moldova
Societate
Riscă detenție pe viață! Vezi ce a făcut un grup criminal

Forțele de ordine au stabilit că fiecare dintre infractori avea rolul său bine determinat. Capul grupării urmărea victima din momentul în care aceasta pleca de acasă și până la încheierea operațiunii, iar ceilalți membri sustrăgeau între timp din locuință obiecte din aur și bani.

Suspecții pătrundeau în gospodăriile oamenilor prin forțarea geamurilor şi uşilor, în timp ce stăpânii nu erau acasă. După comiterea infracţiunilor, bunurile de preţ erau împărțite între hoți.

În urma percheziţiilor la domiciliile suspecţilor, au fost depistate şi ridicate o parte din bunurile sustrase, dar şi obiecte folosite la comiterea infracţiunilor — două staţii radio prin intermediul cărora suspecţii comunicau între ei în timpul comiterii infracţiunii, două măşti de tip „anonymous", două pistoale cu gaz şi o armă de vânătoare, cartuşe, telefoane mobile.

A revenit racketul în raionul Telenești: Bandiții pradă casă după casăl>>>

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecţii, cu vârstele cuprinse între 20 și 40 de ani, riscă privațiune de libertate de la șapte până la 12 ani.

Fluxul de știri
0