Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sondaj: Iată ce bucate nu vor lipsi pe masa de Paști a moldovenilor

© Sputnik / Miroslav RotariПасхальная ярмарка в парламенте Молдовы пасха яйца
Пасхальная ярмарка в парламенте Молдовы пасха яйца - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii nu se zgârcesc de sărbători și pregătesc pentru cei dragi cele mai sofisticate bucate.

CHIȘINĂU, 6 apr — Sputnik. Datele unui sondaj realizat de Agenția Date Inteligente arată că 96 la sută dintre locuitorii municipiului Chișinău vor sărbători Paștele. Pentru 37 dintre chișinăuieni, Paștele este o sărbătoare religioasă importantă: 17% dintre cei chestionați au răspuns că această sărbătoare marchează „Învierea Domnului", iar 7% cred că sărbătoarea este un bun prilej de a reuni familia. Au fost și dintre cei care au spus că sărbătorile pascale marchează Nașterea lui Isus —0,5%.

Datele sondajului mai arată că 41 la sută dintre locuitorii Capitalei vor cheltui pentru masa de sărbătoare 500 de lei, aproape 30% au spus că vor cheltui până la 1000 de lei, iar 18% dintre persoanele chestionate spun că vor cheltui până la 2000 de lei.

Cei mai mulți dintre oameni — 35% vor avea pe masa de sărbătoare între 2 și 10 ouă, iar 8% dintre aceștia au spus că nu vor pune ouă pe masă de Paști.

Cu toate acestea, 71 % dintre persoanele care au participat la sondat au spus că vor avea ouă vopsite pe masă; 66% — cozonac și pască; 40% — salate; 39% — produse din carne; 33% — răcituri; 28% — miel; 25% — sarmale; 17% — bomboane; 13% — fructe și 11% — băuturi alcoolice.

62% dintre chișinăuienii chestionați spun că vor merge la Biserică în noapte învierii, iar 78% spun că vor merge la cimitire de Paștele Blajinilor.

Sondajul a fost realizat în perioada 28 martie — 2 aprilie, pe un eșantion de 761 de persoane cu vârsta de la 18 ani, marja de eroare fiind de 3,5%. Realizatorii sondajului susțin că au fost chestionați locuitori ai celor cinci sectoare al capitalei și din opt suburbii.

Fluxul de știri
0