Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rusia, Turcia și Iran au o strategie comună în privința Siriei

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaВизит президента РФ В. Путина в Турцию. День второй
Визит президента РФ В. Путина в Турцию. День второй - Sputnik Moldova
Abonare
Liderii celor trei țări au convenit asupra unei politici comune de susținere a Siriei și poporului ei.

CHIȘINĂU, 5 apr — Sputnik. Rusia, Turcia și Iranul consideră că obiectivul strategic comun este înfrângerea teroriștilor în Siria care nu renunță la uneltirile lor, a declarat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

"Drept  un obiectiv strategic comun vedem înfrângerea totală a teroriștilor care nu renunță la tentativele lor de destabilizare a situației "în teren", încearcă să împiedice orice proces de restabilire a păcii", a declarat Putin la finalul reuniunii trilaterale de la Ankara.

De asemenea, liderii celor trei state și-au reconfirmat susținerea pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Siriei.

Siria - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Statul Islamic a fost învins în Siria

„Am reușit să ajungem la niște acorduri importante, care au fost definite într-o declarație comună la finalul întrevederii. Voi menționa că în acest document se subliniază angajamentul ferm al Rusiei, Iranului și Turciei de a contribui la consolidarea suveranității, independenței și integrității teritoriale a Republicii Arabe Siriene", a declarat Putin.

Liderii au convenit și asupra extinderii cooperării dintre cele trei state în soluționarea problemei din Siria, inclusiv și în cadrul formatului de la Astana, a declarat Putin.

"Am convenit să extindem întregul complex de relații trilaterale în problema siriană. În primul rând, în cadrul procesului de la Astana, care și-a demonstrat eficiența. Anume datorită cooperării strânse între statele-garant — Rusia, Iran și Siria, nivelul violenței în Siria s-a diminuat considerabil", a spus Putin.

Liderii reuniți la Ankara au convenit și asupra acordării unui ajutor umanitar poporului sirian.

"Situația umanitară este oribilă, trebuie să-i ajutăm", a spus liderul iranian Hassan Rohani.

Fluxul de știri
0