Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Juc: Moldova ar putea să-și modifice cursul politicii externe după alegerile parlamentare

© Sputnik / Miroslav RotariVictor Juc
Victor Juc - Sputnik Moldova
Abonare
Anul 2018 va fi unul tensionat, după alegerile locale din Chișinău și Bălți, vor urma alegerile parlamentare, probabil, în toamnă. Politologul Victor Juc a declarat pentru studioul radio Sputnik Moldova că aceste alegeri sunt cruciale pentru Republica Moldova.
Juc: Moldova ar putea să-și modifice cursul politicii externe după alegerile parlamentare

Referindu-se la alegerile parlamentare care ar urma să aibă loc la sfârșitul anului, Victor Juc a declarat că "sondajele ne dau un favorit cert — PSRM, care își propune să modifice din temelie cursul politicii externe promovat încă din 2009 de forțele proeuropene.

Totodată, expertul menționează că alegerile locale în Chișinău și Bălți sunt o mică încălzire înainte de cele parlamentare.

Întrebat ce prognoze ar avea pentru alegerile locale, politologul Victor Juc a declarat că "în municipiul Bălți, șanse mai mari au partidele de stânga. În Chișinău se va da o bătălie mult mai mare, șanse au oamenii mai puțin implicați în politică". Cu certitudine vom avea turul doi la alegerile locale din Chișinău, spune Victor Juc, deoarece electoratul este fragmentat.

Fluxul de știri
0