Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Care sunt cele mai mari temeri și îngrijorări ale moldovenilor

© Fotolia / Aleksey IpatovДевушка закрывает лицо руками
Девушка закрывает лицо руками - Sputnik Moldova
Abonare
Ce îi scoate din echilibru pe locuitorii Moldovei - de la problemele din sfera sănătății până la prețurile ridicate la produsele alimentare.

CHIȘINĂU, 4 apr — Sputnik. Potrivit unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova, prețurile mari la produsele alimentare și serviciile comunale, sărăcia și corupția sunt problemele principale care îi frământă în momentul de față pe cetățenii Republicii Moldova.

Datele sondajului atestă că majoritatea populației (aproximativ 70% dintre respondenți) consideră că țara merge într-o direcție greșită. Cei care cred contrariul constituie puțin peste 17% din numărul participanților la sondaj, iar 15% nu știu sau au refuzat să răspundă la această întrebare.

Хлеб - Sputnik Moldova
Societate
Vai de cei săraci: Prețurile la pâine au crescut

Potrivit datelor studiului, peste o treime dintre cei chestionați sunt de părere că principala problemă cu care se confruntă locuitorii țării o constituie prețurile ridicate la produsele alimentare și serviciile comunale. În Top 5 cele mai grave probleme sunt incluse nivelul scăzut de trai, corupția, șomajul și situația politică din țară.

Cetățenii sunt îngrijorați totodată în legătură cu viitorul copiilor, incertitudinea ziua de mâine, migrația populației, mai ales a tineretului, starea criminalității, chestiunile ce țin de neutralitatea țării, ecologie, în special situația râului Nistru, precum și problemele din domeniul sănătății.

Sondajul sociologic s-a desfășurat în perioada 15 — 28 martie, cu participarea a 1197 persoane. Marja de eroare constituie 3%.

Fluxul de știri
0