Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul majorează salariile medicilor. Vezi cu cât cresc din 1 aprilie

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Salariile angajaților din instituțiile medicale publice sunt majorate cu 4,1 la sută.

CHIȘINĂU, 4 apr – Sputnik. Salariile lunare de funcție ale angajaților instituțiilor medicale publice vor fi indexate cu 4,1 la sută din data de 1 aprilie 2018. Decizia a fost luată astăzi de membrii Cabinetului de Miniștri. 

Potrivit hotărârii de Guvern, de creșteri vor beneficia atât medicii, asistenții medicali, infirmierii, cât și personalul administrativ-gospodăresc, funcţionarii administrativi și personalul de conducere. 

Dacă până în prezent salariul mediu lunar al unui medic din cadrul unui spital republican constituia 7129 de lei, de la 1 aprilie acesta crește până la 7421 de lei, iar salariul unui medic din cadrul unui spital raional va crește de la 6263 de lei, până la 6520 de lei. 

Bancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Salarii mari în Moldova. Unde șoferii primesc peste 1000 de euro pe lună

Remunerarea unui asistent medical din cadrul unui spital republican va spori de la 5601 lei la circa 5830 de lei, iar din cadrul unui spital raional – de la 4423 de lei la 4604 lei.  

După același algoritm, vor fi majorate salariile tuturor categoriilor de angajați în instituțiile medicale publice. Potrivit deciziei Guvernului, vor crește și salariile angajaților secției de medicină nucleară, precum și ale personalului medical antrenat în serviciul de psihiatrie. 

Prin aplicarea majorărilor salariale se urmărește asigurarea sistemului medical cu cadrele necesare, motivarea și menținerea tinerilor specialişti şi a personalului cu  experienţă și sporirea calității asistenței medicale. În acest sens, sunt necesare 110,2 milioane de lei, resurse financiare identificate în fondurile obligatorii de asistență medicală aprobate pentru anul 2018.

Fluxul de știri
0