Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ceban: UTA Găgăuzia trebuie să se bucure de un statut special de administrare

© Sputnik / Miroslav RotariVadim Ceban
Vadim Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
Proiectele de legi votate de Parlament care vizează consolidarea autonomiei găgăuze rămân a fi blocate.
Ceban: UTA Găgăuzia trebuie să se bucure de un statut special de administrare

Autoritățile de la Komrat consideră necesar ca Găgăuzia să beneficieze de un statut special de administrare, diferit de celelalte regiuni ale țării. Viceguvernatorul UTA-Găgăuz Yeri Vadim Ceban a declarat pentru studioul radio Sputnik Moldova că localitățile din autonomie nu ar trebui să fie împărțite în unități de nivelul unu și doi ca cele din restul teritoriului țării, ci să aibă un nivel special de administrare prevăzut de o normă distinctă.

Vadim Ceban mai spune că autoritățile din autonomie așteaptă și introducerea în legislația națională a noțiunii de „autorități ale administrației publice locale de nivel special" care ar însemna că "Adunarea Populară, Guvernatorul și Comitetul executiv sunt constituite și activează pe teritoriul unității teritorial autonome Găgăuzia, care are un nivel special de administrare pentru soluționarea problemelor cu caracter politic, economic și cultural în interesul întregii populații". Viceguvernatorul UTA-Găgăuz Yeri Vadim Ceban a mai declarat că la ora actuală Chișinăul tergiversează adoptarea acestor proiecte.

Fluxul de știri
0