Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum va circula transportul public în Chișinău de Paștele Blajinilor

© Sputnik / Евгений ПанасенкоАвтобус
Автобус - Sputnik Moldova
Abonare
Din ce loc va porni transportul public spre Cimitirul „Sf. Lazăr” de Paștele Blajinilor, cum să parcați automobilul pentru a nu rămâne blocat în ambuteiaje?

CHIȘINĂU, 3 apr — Sputnik. Vitalie Butucel, directorul interimar al Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație a Capitalei, a explicat cum va circula transportul public în zilele de Paști și de Paștele Blajinilor.

„Ca și în anii precedenți, municipalitatea va pune la dispoziția chișinăuienilor mijloace de transport gratuit, care vor pleca din stația „Circul" spre Cimitirul „Sf. Lazăr". Acest proces este bine organizat", a menționat funcționarul în cadrul ședinței de luni a serviciilor municipale.

Освящение пасхальных куличей и яиц в Великую субботу - Sputnik Moldova
Societate
Cât va costa carnea miel în acest an pentru masa de Paște

Funcționarul a subliniat că în acest scop au fost repartizate 40 de unități de transport, plus alte 10 de rezervă, în cazul în care va fi un flux mare de oameni.

„În rest, de Sărbătorile Pascale, transportul public va circula în regim normal, la fel ca în zilele obișnuite", a subliniat Butucel.

Din propria experiență a reporterului Sputnik: în prima dintre cele trei zile când se merge la cimitir, adică sâmbătă, este mai puțină lume decât în următoarele două. Dacă nu doriți să stați în ambuteiaj pentru a găsi un loc de parcare a automobilului (intrarea cu mașina în cimitir este interzisă), trebuie să vă planificați din timp plecarea la cimitir, fie pentru primele ore ale dimineții (până la 8.00), fie pentru seară (după ora 16.00). Parcarea automobilelor este permisă pe străzile adiacente. Lista acestora va fi publicată de Primărie.

Fluxul de știri
0