Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cine este Oleg Vasnețov, noul ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova

© Photo : Александр СемченкоВаснецов Олег Владимирович
Васнецов Олег Владимирович - Sputnik Moldova
Abonare
A fost aprobată candidatura noului ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova: Sputnik publică o informație succintă cu privire diplomatul Oleg Vasnețov.

CHIȘINĂU, 3 apr — Sputnik. Comitetul Dumei de Stat pentru afacerile CSI, integrarea eurasiatică și relații cu conaționalii a susținut numirea lui Oleg Vasnețov în funcția de ambasador al Rusiei în Republica Moldova. Pe site-ul oficial al MAE al Federației Ruse a fost publicată informația cu privire la respectivul diplomat.

Oleg Vasnețov s-a născut în 1953. În 1975 a absolvit Institutul de Stat de Relații Internaționale de pe lângă MAE al URSS, iar în 1984 — Academia Diplomatică a MAE al URSS. Este doctor în științe istorice. Activează în domeniul diplomatic de mai bine de 40 de ani. Vasnețov are o mare experiență de muncă în aparatul central al ministerului de resort și în cadrul reprezentanțelor străinătate.

Cunoaște limbile franceză, engleză și bulgară. Are rangul diplomatic de ambasador extraordinar și plenipotențiar clasa II, care i-a fost acordat acum 15 ani. Este decorat cu Ordinul Prieteniei.

Посольство России в Молдове - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vom avea un nou ambasador rus la Chișinău

Cariera diplomatică:

• 1988 — 1993: atașat cultural al Ambasadei URSS/Rusiei în Bulgaria.

• 1996 — 2000: consilier al Ambasadei Rusiei în Franța.

• 2000 — 2003: director adjunct al departamentului relații culturale și afaceri UNESCO; secretar responsabil al comisiei Federației Ruse pentru UNESCO.

• 2003 — 2008: ambasador al Rusiei în Republica Democratică Congo.

• 2009 — 2011: director adjunct al departamentului relații cu subiecții Federației, cu parlamentul și asociațiile neguvernamentale.

• Pe 1 martie 2011 a fost numit director al departamentului relații cu subiecții Federației, cu parlamentul și asociațiile neguvernamentale.

Fluxul de știri
0