Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a testat un nou sistem antirachetă care va proteja Moscova

© Министерство обороны РФ / Accesați arhiva multimediaTestarea noului sistem antirachet[ pe poligonul Sary Shagan
Testarea noului sistem antirachet[ pe poligonul Sary Shagan - Sputnik Moldova
Abonare
Forțele aerospațiale rusești modernizează potențialul de apărare a Capitalei de eventuale atacuri.

CHIȘINĂU, 2 apr — Sputnik. Militarii ruși au testat cu succes noul complex defensiv pe poligonul din Sary Hagan din Kazahstan, anunță publicația Ministerului rus al Apărării, Krasnaya Zvezda.

„Noul sistem modernizat de apărare antirachetă a îndeplinit cu succes misiunea și a lovit o țintă convențională în perioada de timp stabilită, a declarat comandatul unitățile de apărare antiaeriană și antirachetă al Forțelor Aerospațiale, general-maiorul", Andrei Prihodko.

Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova
Rusia
Zakharova: În Rusia nu au fost făcute niciodată cercetări ale armei chimice "Noviciok"

Complexul de apărare antirachetă se află în dotarea Forțelor Aerospațiale rusești și este destinat să apere Moscova de atacuri cu mijloacele aerospațiale, precum și să asigure îndeplinirea sarcinilor sistemelor de avertizare cu privire la atacurile cu rachetă și control al spațiului cosmic.

Zaharova despre scopul scandalului diplomatic provocat de Londra>>>

La mijlocul lunii februarie, Ministerul Apărării a anunțat despre testările sistemelor modernizate PRS-1M pe poligonul Sary Shagan. La finalul evenimentului, Andrei Prihodko a declarant că sistemele antirachetă au lovit cu exactitate ținta convențională.

"Caracteristicile lui tehnico-tactice, care țin de raza de acțiune, exactitatea, perioada de exploatare, depășesc semnificativ potențialul modelelor existente. Nu există nicio îndoială că acest sistem antirachetă, precum și toate componentele lui, care au fost supuse unei modernizări, vor putea îndeplini sarcina de asigurarea a apărării regiunii indicate", a menționat Prihodko.

Fluxul de știri
0