Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un profesor de liceu, alături de alte 8 persoane, reținut pentru vânzarea drogurilor

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaDosar penal, verdict, cătușe, gratii
Dosar penal, verdict, cătușe, gratii - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția a anihilat un grup criminal organizat specializat în producerea și vânzarea drogurilor, din grup făcea partea și un profesor de liceu.

CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Oamenii legii au reținut un grup criminal organizat specializat în vânzarea drogurilor. Din grup făceau parte nouă persoane, printre care și un profesor de educaţie fizică şi sport de la un liceu din Ungheni, la domiciliul căruia au fost găsite arme şi muniţii.

Potrivit poliției, cinci dintre cei nouă suspecți anterior au fost traşi la răspundere penală. Aceștia au fost anterior condamnaţi pentru huliganism, furt și droguri. 

Grupul producea şi vindea droguri de tip marijuană hidroponică la preţul de 150 de lei per gram şi amfetamină la preţul de 600 de lei per gram. Amfetamina era adusă prin contrabandă de peste hotarele Republicii Moldova.

În timpul percheziţiilor oamenii legii au confiscat 250 de grame de amfetamină, marijuană, frunze de cânepă uscate, dispozitive destinate consumului de droguri, cartele SIM şi telefoane mobile, precum şi bani obţinuţi din vânzarea drogurilor. La fel, au fost depistate 4 arme şi mai multe cartuşe, toate deţinute ilegal.

Valoarea totală a drogurilor se ridica la  aproximativ 250 de mii de lei.

Patru dintre suspecţi au fost arestaţi pe un termen de 30 de zile, iar cinci sunt cercetaţi în stare de libertate. Pentru vânzarea drogurilor suspecţii riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani, pentru păstrarea acestora legislaţia prevede o pedeapsă de la 1 la 6 ani, iar pentru deţinere ilegală a armelor –până la 3 ani.

Fluxul de știri
0