Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce categorii de pensionari se vor bucura de pensii majorate

© Sputnik / Miroslav RotariŞedinţa Comisiei politică externă şi integrare europeană Buliga
Şedinţa Comisiei politică externă şi integrare europeană Buliga - Sputnik Moldova
Abonare
În fiecare an, de pe 1 aprilie, pensiile sunt indexate în funcție de creșterea anuală prognozată a indicelor prețului de consum pentru anul precedent.
Pensionarii care se vor bucura de pensii majorate

Potrivit președintelui Comisiei Parlamentare pentru Protecție Socială Sănătate și Familie, deputatul Valentina Buliga, în acest an, la 1 aprilie, pensiile sunt indexate cu 6,6% pentru aproximativ 532 de mii de beneficiari. Valentina Buliga a declarat pentru studioul radio Sputnik Moldova că mai multe categorii de pensii vor fi indexate.

Mărimea medie a pensiei pentru limită de vârstă se va majora cu 96 de lei. Pensiile de dizabilitate se vor majora cu aproape 76 de lei, de această majorare vor beneficia peste 128 de mii de persoane. Și pensia de urmași se va majora cu 50 de lei, fiind vorba de circa 13 mii de beneficiari. Pentru participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl, 1792 de persoane, majorarea va fi de 201 lei. Deja al doilea an consecutiv se va indexa și venitul minim garantat, care este de 961 de lei, și care după indexare va fi de 1025 lei. Va crește și pensia minimă, aceasta constituind 1025 de lei.

Fluxul de știri
0