Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cazul Skripal: Întrebările adresate de Moscova Londrei și Parisului

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaMinisterul Afacerilor Externe al Rusiei
Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Diplomația rusă a expediat la Londra și Paris o notă cu 14 întrebări în care solicită informații detaliate cu privire la cazul Skripal.

CHIȘINĂU, 2 apr — Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a publicat o listă din 14 întrebări, pe care ambasada rusă le-a adresat diplomațiilor străine în legătură cu cazul Skripal, fabricat împotriva Moscovei.

Salisbury - Sputnik Moldova
Rusia
Suspiciunile Moscovei: Cazul „Skripal”, orchestrat de serviciile britanice

În special, Rusia solicită explicații în legătură cu refuzul de a respecta dreptul de acces consular la cei doi cetățeni ruși, care au avut de suferit pe teritoriu britanic. În afară de aceasta, Moscova vrea să cunoască ce antidoturi și sub ce formă au fost administrate victimelor, precum și modalitatea prin care aceste antidoturi au ajuns în posesia medicilor aflați la locul incidentului.

Rusia vrea să afle în baza căror indicii s-a stabilit "originea rusească" a substanței utilizate la Salisbury și dacă Marea Britanie dispune de mostre de control a substanței toxice militare pe care Londra o numește "Novicioc". În afară de aceasta, Rusia așteaptă răspunsul la întrebarea dacă în Marea Britanie se produce o astfel de substanță, precum și substanțe similare acesteia.

Rusia dorește să știe în ce temei a fost implicată Franța la cooperarea în ancheta legată de incidentul în care au avut de suferit cetățeni ruși, în ce calitate Parisul se implică în acest caz și dacă Marea Britanie a informat Organizația pentru interzicerea armelor chimice referitor la această decizie.

Ambasada și-a exprimat convingerea că "odată cu recepționarea unor noi informații, vor apărea noi întrebări".

Întrebările adresate Franței

Diplomații ruși au expediat o notă legată de cazul Skripal și Ministerului Afacerilor Externe al Franței, în care se conțin zece întrebări.

EU și Marea Britanie - Sputnik Moldova
Cazul Skripal - necesar Marii Britanii pentru revenirea la Uniunea Europeană?

Ambasada rusă vrea să cunoască în ce bază Parisul a fost atras în activitățile de investigație a Marii Britanii legate de incidentul din Salisbury și dacă partea franceză a expediat o notificare oficială Organziației pentru interzicerea armelor chimice cu privire la implicarea sa în acest caz. De asemenea, Rusia vrea să cunoască ce probe în acest caz a transmis Londra Parisului, dacă experții francezi au fost prezenți la prelevarea materialului biologic a celor doi Skripal și dacă aceste materiale au fost studiate în Franța

În afară de aceasta, Rusia întreabă dacă Franța dispune de mostre de control a substanței, care în Marea Britanie poartă numele de „Novicioc", precum și dacă în Franța este produsă o astfel de substanță sau o substanță similară ei.

Ministerul rus al Apărării: SUA dispuneau de așa-zisul ”Noviciok” încă acum două decenii>>>

În plus, Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei dorește să știe de ce expertiză dispune Franța în domeniul studierii substanțelor toxice de acesta fel sau a substanțelor similare și în baza căror indicii specialiștii francez au stabilit "caracterul rusesc" al provenienței substanței utilizare la Salisbury.

Fluxul de știri
0