Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În pușcărie, mai dihai decât la sanatoriu: Iată ce se întâmplă la Lipcani

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
În penitenciarul nr. 2 din Lipcani au fost găsite mai multe obiecte interzise. Procuratura raionului Briceni a inițiat o cauză penală pe acest caz.

Chișinău, 2 apr — Sputnik. Unii condamnați din țara noastră își ispășesc pedeapsa în penitenciar în condiții speciale. Potrivit Procuraturii Generale, sute de obiecte interzise, alcool şi substanţe narcotice au fost găsite în urma unor percheziţii în celulele deţinuţilor din penitenciarul nr. 2 din Lipcani. Verificările s-au desfășurat în data de 14 martie. În acest caz procuratura raionului Briceni a inițiat o cauză penală. 

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Accidente
Grav: Încă un deținut găsit mort în penitenciar

În celule, dar și asupra deținuților, oamenii legii au găsit 34 de telefoane mobile, 10 cartele SIM, 15 acumulatoare şi 41 de încărcătoare pentru telefoane mobile. La fel, aceștia au mai ridicat 47 de litri de băuturi alcoolice, 16 seturi de cărţi de joc, 100 de lei, căşti pentru telefoane mobile, fişe pentru poker, 50 de litri de materie primă pentru prepararea băuturii alcoolice și șapte pachete cu substanțe narcotice.

Aceste obiecte au ajuns în pușcărie după ce apropiați de-ai deținuților le-au camuflat în pachete cu mâncare. Procurorii bănuiesc că în această schemă sunt implicați și angajaţi ai penitenciarului.

Procurorii urmează să stabilească toate circumstanțele în care obiectele interzise au ajuns în celulele deținuților. Pentru asemenea acţiuni, legislaţia prevede amendă de peste 42 de mii de lei sau închisoare de până la trei ani.

Fluxul de știri
0