Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova despre scopul scandalului diplomatic provocat de Londra

© Sputnik / Виталий Белоусов / Trecere la banca de fotografiiОфициальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова
Официальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Maria Zaharova a admis că principalul scop al scandalului provocat de Marea Britanie în legătură cu otrăvirea lui Serghei și Iulia Skripal vizează împiedicarea desfășurării Campionatului Mondial de Fotbal în Rusia.

CHIȘINĂU, 1 apr — Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a declarat într-un interviu oferit Canalului 5 că unul din scopurile principale a statelor occidentale este împiedicarea desfășurării în Rusia a Campionatului Mondial de Fotbal.

Fiind întrebată dacă Rusia ar putea fi izolată de statele occidentale în contextul Campionatului Mondial de Fotbal, Zaharova a subliniat că acesta nu este doar marele vis, dar și scopul principal.

"Există o expresie rusească — "iarbă, să nu crești". Mi se crează impresia că ei își propun doar să împiedice organizarea acestui campionat mondial de fotbal în Rusia", a spus ea.

"Toate metodele sunt utile. Toți s-au concentrat asupra acestui meci de fotbal, care, ferească Dumnezeu, va atinge terenul de fotbal rus", a adăugat Zaharova.

Săptămâna trecută, un șir de state ale Uniunii Europene, precum și SUA, Canada, Norvegia, Ucraina și altele au anunțat decizia de expulzare a diplomaților ruși în legătură cu incidentul din Salisbury, unde pe 4 martie a fost otrăvit spionul britanic, Serghei Skripal, și fiica lui, Iulia. În afară de aceasta, autoritățile Marii Britanii și Islandei au decis să boicoteze meciurile campionatului de fotbal din Rusia.

Partea britanică afirmă că Rusia este implicată în otrăvirea lui Skripal cu substanța A234, fapt negat de Moscova.

Primul campionat mondial de fotbal din istorie, desfășurat pe teritoriul Rusiei, va avea loc între 14 iunie și 14 iulie 2018, în 11 orașe: Moscova, Sankt Petersburg, Samara, Saransk, Rostov pe Don, Soci, Kazan, Kaliningrad, Volgograd, Nijnyi Novgorod, Ekaterinburg.

Fluxul de știri
0