Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Scenarii pesimiste pentru Programul "Prima casă"

© Sputnik / Miroslav RotariViorel Gârbu
Viorel Gârbu - Sputnik Moldova
Abonare
În condițiile când piața imobiliară din Republica Moldova se dezvoltă de o manieră haotică, iar prețurile pentru locuințe sunt destul de mari, doritori de a accesa Programul "Prima casă" nu vor fi foarte mulți.
Scenarii pesimiste pentru Programul "Prima casă"

Declarația aparține expertului economic Viorel Gârbu și a fost făcută pentru studioul radio Sputnik Moldova.

El spune că statul ar trebui să creeze o competiție civilizată pe piața imobiliară și să nu admită construcții haotice după care Guvernul să vină cu instrumente care ar stimula accesul la locuințe.

Expertul Viorel Gârbu mai afirmă că prețurile pe piața imobiliară sunt exagerate, dacă ne raportăm la salariu mediu. Acest fapt creează un impediment și un dezavantaj pentru cetățenii cu venituri mici. Piața imobiliară nu este suficient de reglementată în Republica Moldova. Prin urmare, spune Viorel Gârbu, ne putem trezi cu situația în care cererea pe piață va fi în creștere, prețurile la imobile vor crește și atunci cetățenii riscă să rămână în afara acestui program.

Fluxul de știri
0