Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vladimir Putin a semnat decretul privind demiterea guvernatorului regiunii Kemerovo

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Trecere la banca de fotografiiПрезидент РФ В.Путин провел заседание Совбеза РФ
Президент РФ В.Путин провел заседание Совбеза РФ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Până la emiterea decretului prezidenția, guvernatorul regiunii Kemerovo, Aman Tuleev, a decis să-și dea demisia în urma tragediei care a avut loc în Kemerovo, ce a luat viața a zeci de oameni.

CHIȘINĂU, 1 apr — Sputnik. Vladimir Putin a semnat decretul privind încetarea înainte de termen a exercitării mandatului de guvernator al regiunii Kemerovo, a anunțat astăzi site-ul președintelui rus.

Путин возложил цветы на месте трагедии в Кемерово - Sputnik Moldova
Video
Putin a depus flori la locul tragediei din Kemerovo

Demisia guvernatorului regiunii Kemerovo, acceptată de Putin, vine după ce ancheta a stabilit că edificiul mall-ului din Kemerovo, în care în urma unui incendiu au decedat 64 de persoane, nu avea nicio autorizație de construcție.

Organele de anchetă l-au reținut pe șeful Agenției de Stat de Inspecție în Construcții a regiunii Kemerovo, Tanzilia Komkova.

"Potrivit versiunii anchetatorilor, aceasta nu a luat nicio măsură pentru a împiedica exploatarea clădirii ridicate în mod voluntarist în Kemerovo, fără niciun fel de autorizații de construcție, ceea ce a dus la decesul vizitatorilor mall-ului", se spune într-un comunicat al Comitetului de Investigații.

De asemenea, Comitetul de Investigații a anunțat și reținerea directorului general al Companiei, care deține în proprietate clădirea mall-ului din Kemerovo.

În incendiul din mall, care a avut loc pe 25 martie, au decedat 64 de persoane.

Fluxul de știri
0