Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov, despre țările care au fost sursa de fake news despre Kemerovo

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaDmitri Peskov, porte-parole du président russe
Dmitri Peskov, porte-parole du président russe - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cea mai mare cantitate a datelor denaturate cu privire la incendiul din Kemerovo au fost lansate de pe teritoriul Ucraina și Turciei.

CHIȘINĂU, 30 mart — Sputnik. Informații false despre incendiul din mall-ul Winter Cherry din Kemerovo au fost distribuite în special din Ucraina și Turcia, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitryi Peskov în timpul talk-showului "V Tochku", la Școala Superioară de Economie.

EU și Marea Britanie - Sputnik Moldova
Cazul Skripal - necesar Marii Britanii pentru revenirea la Uniunea Europeană?

"De cele mai dese ori era vorba de bârfe, zvonuri, — în astfel de situații tragice", a declarat Peskov.

Potrivit lui, în situația din Kemerovo au existat și destui "binevoitori" care au poluat premeditat spațiul mediatic.

"Am stabilit că fake-urile au fost lansate, în mare parte, din Ucraina și Turcia. O întrebare aparte este de ce anume din aceste state, însă informația ”300-400-500 de morți” a fost diseminată anume în felul acesta", a adăugat el.

Anterior, o instanță de judecată a emis un mandat de arest pe numele prankerului ucrainean Nikita Kuvikov (alias Evghenyi Volnov), cel care a răspândit informații false despre sute de morți în incendiul din Kemerovo.

Fluxul de știri
0