Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce fac moldovencele atunci când ajung victime ale hărțuirii sexuale la locul de muncă

© Sputnik / Rodion ProcaVadim Vieru
Vadim Vieru - Sputnik Moldova
Abonare
Deși fenomenul de hărțuire sexuală la locul de muncă este întâlnit foarte des în Moldova, despre acesta se vorbește foarte puțin, iar de cele mai multe ori victimele aleg să treacă sub tăcere cazurile în care au fost determinate să ofere favoruri sexuale.
Ce fac moldovencele atunci când ajung victime ale hărțuirii sexuale la locul de muncă

Avocatul Promo-LEX Vadim Vieru spune că, de cele mai multe ori, femeile nici nu conștientizează că sunt victime ale acestui fenomen.

„Din 2012-2013 avem primele condamnări în baza infracțiunii hărțuire sexuală. Am început cu 5-6 condamnări pe an, deși fenomenul este destul de răspândit. Autorii unui studiu menționează că în 90% din numărul total de cazuri de hărțuire sexuală, victimele nu se adresează instituțiilor de drept. Denotă că fenomenul este foarte răspândit, dar nu se vorbește despre el", a declarat avocatul Promo-LEX Vadim Vieru în studioul radio Sputnik Moldova.

În consecință, agresorii sunt încurajați să-și continue acțiunile, iar victimele rămân cu sechele pentru întreaga viața. Cert este că, în prezent, nici nu există o statistică a cazurilor în care femeile sunt victime ale hărțuirii sexuale.

„Nu putem să spunem care este cifra condamnărilor în cazurile de hărțuire sexuală, deoarece informațiile nu sunt publice, ceea ce reprezintă o problemă", adaugă Vadim Vieru.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0