Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Substanță extrem de toxică adusă în țară - au intervenit ofițerii SIS

© Sputnik / Rodion ProcaSIS
SIS - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Serviciul de Informații și Securitate și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate au descoperit un depozit în care era păstrată o cantitate enormă de mercur.

CHIȘINĂU, 29 mart — Sputnik. SIS în comun cu PCCOCS au documentat activitatea unei grupări criminale specializate în comercializarea ilegală a substanțelor chimice otrăvitoare (mercur) în cantități deosebit de mari.

Пограничная полиция - Sputnik Moldova
Incredibil: Iată ce temute grupări criminale internaționale acționează în Moldova

Substanța toxică a fost introdus prin contrabandă pe teritoriul Republicii Moldova. Oamenii legii au stabilit că gruparea păstra mercurul într-un depozit din municipiul Bălți, ulterior fiind comercializată.

În urma perchezițiilor au fost depistate aproximativ 20 de kilograme de mercur — valoarea estimată este de circa 10 milioane de lei.

Procurorii au reținut doi membri ai grupării criminale cu vârstele cuprinse între 60 și 64 de ani, originari din Republica Moldova.

Afacerea "Țigareta 3": Moldova, Polonia, Ucraina. Detalii care te bagă în sperieți>>>

Dacă vor fi găsiți vinovați, inculpații riscă privațiune de libertate de la trei până la zece ani.

Fluxul de știri
0