Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alexandru Jizdan a făcut o declarație bombă despre salariile polițiștilor

© Sputnik / Miroslav RotariMinistru al Afacerilor Interne Alexandru Jizdan
Ministru al Afacerilor Interne Alexandru Jizdan - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul de Interne Alexandu Jizdan a făcut o declarație bombă despre salariile polițiștilor. Ce surpriză îi așteaptă pe angajații din sistem la ridicarea salariilor pe luna ianuarie.

CHIȘINĂU, 28 mart – Sputnik. Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că, în ultimii ani, se observă o fluctuație a cadrelor din sistemul afacerilor interne. Și asta, în opinia ministrului, din cauză că funcția de polițist nu era atât de ”atractivă”. 

”În jur de 10 procente, de câțiva ani, se menține o fluctuație de cadre din Poliție. Avem o analiză despre atractivitatea funcției de polițist. Vreau să vă spun că lucrurile s-au schimbat”, a declarat Jizdan.

Взрыв в Кишиневе - Sputnik Moldova
Accidente
Ministrul Jizdan, noi detalii despre autorul exploziei din Capitală

Ministrul susține că în urma reformei Poliției, care a presupus dotarea cu echipament, automobile, apartamente de serviciu, majorarea salariilor polițiștilor prin adaosul aplicat în urma amenzilor, au fost stopate esențial plecările masive din sistem.

”Toate aceste beneficii au făcut ca să oprim fluctuația de cadre. Pleacă 10 la sută, iar 90 la sută sunt menținuți”, a spus ministrul.

Alexandru Jizdan a mai declarat că salariul pe care îl vor primi angajații din sistem pentru luna ianuarie va fi cu mult mai mare, majoritatea depășind valoarea de 10 mii de lei.

”După ce vor primi oamenii salariile pe luna ianuarie, eu voi avea discuții cu colegii din aparatul central, pentru că deja noi vorbim despre faptul că majoritatea salariilor depășesc 10 mii de lei, vor fi și salarii de 20 de mii de lei și de peste 20 de mii de lei. În așa fel noi vom opri această fluctuație de cadre din sistem”, a declarat ministrul de Interne.

Ce se va întâmpla cu șoferii prinși băuți la volan. Anunțul făcut de Alexandru Jizdan!>>>

În prezent, în structurile Poliției Republicii Moldova lucrează circa 10 mii de angajați, iar în MAI – 20 de mii de salariați.

Fluxul de știri
0