Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Află cine a câștigat biletele la Cupa Mondială din această vară?

© Sputnik / Miroslav RotariРебята примут участие в грандиозном футбольном представлении, которое пройдёт в Москве с 8 по 15 июня в преддверии чемпионата мира - 2018.
Ребята примут участие в грандиозном футбольном представлении, которое пройдёт в Москве с 8 по 15 июня в преддверии чемпионата мира - 2018. - Sputnik Moldova
Abonare
Federația Moldovenească de Fotbal, sub egida FIFA și partenerul general Compania Gazprom, împreună cu partenerul media general Studioul Sputnik Moldova, a ales câștigătorii concursului Fotbal Pentru Prietenie (F4F).

CHIȘINĂU, 28 mart — Sputnik. Dumitru Chitoroagă. Nicolae Sulă a câștigat în categoria "tânărul fotbalist", iar Valentin Carp s-a impus în proba "tânărul jurnalist".  Cei doi copii au demonstrat calități de comunicare în limba engleză, capacități fizice, dar și abilitatea de comunicare în fața camerelor de luat vederi. Concursul a fost o premieră pentru Republica Moldova, cu scopul de a selecta doi tineri cu vârsta de 11-12 ani, care vor participa la cel mai grandios eveniment sportiv printre juniori.

Selecția a avut loc duminică, 25 martie, la Clubul Sportiv Buiucani din Chișinău, la care a participat circa 50 de tineri fotbaliști, printre care și o echipă de fete, dar și 5 jurnaliști.

Juniorii selectați vor merge în deplasare la Moscova și vor fi incadrați în echipe din care vor face parte copii din întreaga lume, respectiv antrenați de tineri tehnicieni cu vârsta de 15-17 ani.

La festivitatea de premiere, conducătorul reprezentanței din Republica Moldova a MIA Rossya Segodnea, Vladimir Novosadiuc, a declarat că asemenea evenimente sunt binevenite pentru copii care au posibilitatea de a acumula o experiență unică socializând cu juniori din peste 211 țări și regiuni ale lumii.

"Privesc cu invidie, în sensul bun al cuvântului, acești copii care vor merge la Moscova și vor fi parte a unui proiect de o asemenea amplitudine. Pentru câteva zile tinerii vor deveni mai apropiați, indiferent de cultură sau religie, promovând țara, dar și valori precum deminitatea, corectitudinea, egalitatea și prietenia", a completat șeful reprezentanței locale a MIA Rossya Segodnea.

Reprezentantul Federației Moldovenești de Fotbal Valentin Chicu a rămas impresionat de nivelul de organizare al acestui concurs și a menționat că pentru toți copiii este un stimulent extraordinar de a practica fotbalul.

Astfel, copii din peste 211 ţări şi regiuni ale lumii vor juca meciuri demonstrative, în perioada 8-15 iunie la Moscova. De asemenea, aceştea vor avea ocazia să fie prezenţi şi la evenimentul de deschidere a Campionatului Mondial de Fotbal 2018 dintre Rusia și Arabia Saudită.

© Sputnik / Miroslav RotariПредставитель федерации футбола Молдовы вручил футбольным дарованиям прекрасные мячи.
Reprezentantul Federației Moldovenești de Fotbal le-a înmânat mingi tinerelor talente - Sputnik Moldova
1/4
Представитель федерации футбола Молдовы вручил футбольным дарованиям прекрасные мячи.
© Sputnik / Miroslav RotariНиколае, как снискавший уже славу именнитого футбольного голкипера, произнёс слова благодарности.
Cuvinte de mulțumire din partea lui portarului Nicolae Sulă - Sputnik Moldova
2/4
Николае, как снискавший уже славу именнитого футбольного голкипера, произнёс слова благодарности.
© Sputnik / Miroslav RotariȘi tânărul său coleg, înaintașul Valentin Carp
Și tânărul său coleg, înaintașul Valentin Carp - Sputnik Moldova
3/4
Și tânărul său coleg, înaintașul Valentin Carp
© Sputnik / Miroslav RotariTinerii fotbaliști au primit diplome din partea Sputnik Moldova
Tinerii fotbaliști au primit diplome din partea Sputnik Moldova - Sputnik Moldova
4/4
Tinerii fotbaliști au primit diplome din partea Sputnik Moldova
1/4
Представитель федерации футбола Молдовы вручил футбольным дарованиям прекрасные мячи.
2/4
Николае, как снискавший уже славу именнитого футбольного голкипера, произнёс слова благодарности.
3/4
Și tânărul său coleg, înaintașul Valentin Carp
4/4
Tinerii fotbaliști au primit diplome din partea Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0