Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

FMI: Încă 35 de milioane de dolari pentru Republica Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariБен Келмансон и Павел Филип
Бен Келмансон и Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Filip și șeful misiunii FMI au ajuns la un acord de personal pentru o nouă tranșă.

CHIȘINĂU, 28 mart — Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, și șeful Misiunii FMI, Ben Kelmanson, au făcut totalurile vizitei de lucru în Republica Moldova, efectuată de echipa de experți ai Fondului Monetar Internațional.

FMI - Sputnik Moldova
FMI: Guvernele și băncile trebuie să colaboreze în privința criptomonedelor

Astfel, Consiliul de Directori Executivi ai FMI va analiza raportul misiunii după ce autoritățile Republicii Moldova vor implementa o serie de acțiuni prealabile. În urma finalizării evaluării programului, Republica Moldova va beneficia de circa 34,9 milioane de dolari SUA.

„De modul în care decurg relațiile cu FMI, depind și relațiile cu ceilalți parteneri de dezvoltare. Suntem determinați să ducem la bun sfârșit întreaga agenda de reforme. Ne bucură rezultatele pozitive — creșterea economică de 4,5% în 2017, precum și majorarea investițiilor în economia țării", a spus Pavel Filip.

La rândul său, șeful Misiunii de Experți ai FMI, Ben Kelmanson, a constatat că autoritățile Republicii Moldova au înregistrat în continuare progrese în consolidarea politicilor economice și eliminarea vulnerabilităților din sectorul financiar-bancar, iar eforturile depuse au contribuit la menținerea stabilității financiare și la consolidarea bazei pentru atingerea obiectivelor pe termen mediu.

„Prognozăm în 2018 o creștere economică stabilă, la nivelul de 3,8 la sută. Continuarea cu fermitate a eforturilor de reabilitare a sistemului financiar-bancar, inclusiv prin perfecționarea guvernării și îmbunătățirea situației financiare a băncilor comerciale, precum și a eforturilor de fortificare a cadrului de reglementare și supraveghere sunt vitale pentru menținerea stabilității financiare și susținerea creșterii economice și încurajarea creării locurilor de muncă noi", a declarat Ben Kelmanson.

Ideile unui american care pot demonta sistemul economic susținut de FMI și BM>>>

O echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional condusă de Ben Kelmanson, s-a aflat în vizită de lucru la Chișinău în perioada 15 — 27 martie 2018, pentru discuții cu autoritățile Republicii Moldova, în contextul celei de-a treia monitorizări a programului economic susținut de FMI.

Fluxul de știri
0