Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CNA a operat noi rețineri în dosarul mafiei imobiliarelor. Iată cine au fost săltați

© Sputnik / Miroslav RotariMascat CNA НАЦ
Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Au fost reținute încă trei persoane în cazul fraudelor comise de către un grup specializat în legalizarea construcţiilor din Chişinău.

CHIȘINĂU, 28 mart — Sputnik. Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii Anticorupție au mai reținut trei persoane în dosarul ilegalităților comise de către un grup infracţional, specializat în legalizarea construcțiilor autorizate şi neautorizate din Chişinău.

Cei reținuți sunt reprezentanții unor agenți economici care au beneficiat de serviciile grupului. Aceştia se află în izolatorul CNA pentru 72 de ore şi sunt cercetați pentru trafic de influența.

Serviciul Relații Publice a CNA amintește că anterior ofițerii Centrului şi procurorii au reţinut 12 persoane în mai multe dosare de corupere, trafic de influenţă şi fals în acte publice. Acestea sunt învinuite că ar fi pus în aplicare o schemă infracţională de legalizare a construcţiilor autorizate şi neautorizate din Capitală.

Potrivit materialelor cauzei, capii grupului identificau persoane care intenţionau să-şi perfecteze actele de recepţie finală a construcţiilor, le asigurau întregul portofoliu de documente, prin coruperea unor funcţionari ai administraţiei publice locale şi Agenţiei Servicii Publice (SCT Chişinău), iar pentru serviciile lor pretindeau sume de până la 3500 de euro. Până în prezent, procurorii şi CNA au documentat circa 40 de asemenea cazuri.

Astfel, din cele 15 persoane, cercetate în dosarele menționate, opt au fost expediate în instanţa de judecată, patru se află în arest la domiciliu, iar trei sunt reţinute pentru 72 de ore.

Cazul este documentat în continuare, urmând ca procurorii Anticorupţie şi ofiţerii de urmărire penală ai CNA să analizeze informaţia pentru a stabili toate circumstanţele infracțiunii şi a trage la răspundere persoanele responsabile.

Fluxul de știri
0