Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Republica Moldova, tot mai vizitată de turiști. Vezi de ce

© Sputnik / Miroslav RotariSvetlana Lazăr
Svetlana Lazăr - Sputnik Moldova
Abonare
De la un an la altul, Republica Moldova este tot mai vizitată de turiști. Iar experții în domeniu afirmă că în acest an numărul acestora va crește.
Republica Moldova, tot mai vizitată de turiști. Vezi de ce

Președintele Asociației Naționale a Turismului Rural, Ecologic și Cultural, Svetlana Lazăr, a declarat în cadrul unei emisiuni, la Sputnik Moldova, că țara noastră a primit mai multe recomandări pentru a fi vizitată de către organizații din exterior.

„Lonely Planet a inclus Republica Moldova în top 10 țări pentru a fi vizitate. Moldova devine o destinație turistică, iar acest fapt ne bucură. Într-un sondaj realizat la Aeroportul Internațional din Chișinău, turiștii care plecau din țară au zis că vor reveni la noi din următoarele motive: sincera ospitalitate a localnicilor, care este o valoare de care trebuie să ne mândrim. Ei au mai zis că vor reveni la noi pentru tradițiile noastre gastronomice. Aici mă refer atât la tradițiile vitivinicole, cât și la tradițiile alimentare pe care le avem", a spus Svetlana Lazăr.

O altă atracție pe care o are Republica Moldova pentru vizitatorii străini sunt și tradițiile culturale, care sunt respectate în deosebi în mediul rural, a mai adăugat Svetlana Lazăr. „Moldova este o țară de vis, pentru peisajele noastră. Este un adevăr spus de către turiștii care ne-au vizitat sau care revin nu pentru a doua sau a treia oară, dar mult mai des", a mai adăugat Svetlana Lazăr.

Datele statistice arată că Republica Moldova a fost vizitată în 2017, de către 1,7 milioane de turiști.

Fluxul de știri
0