Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Prima reacție a președintelui Dodon la decizia MAEIE

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a comentat decizia Ministerului moldovean de Externe de a expulza trei diplomați ruși.

CHIȘINĂU, 27 mart — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a condamnat dur decizia Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene privind declararea persona non grata a trei diplomați ruși.

”Îmi exprim profunda indignare în legătură cu decizia Guvernului de expulzare din Republica Moldova a diplomaților ruși. Condamn categoric această nouă provocare antirusească. Republica Moldova nu și-a asumat niciun fel de angajament comun în raport cu Marea Britanie și alți membri NATO în vederea întreprinderii unor astfel de acțiuni, reieșind din principiul de solidaritate de bloc”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

El a mai precizat că că mai multe țări membre NATO, precum Republica Slovacă și Republica Turcia, dar și un stat membru al Uniunii Europene, Republica Austria, au refuzat să participe la acest demers colectiv ostil cu caracter antirusesc.

”Este şi mai absurdă o acțiune de acest gen acum, după vizita în Moldova a vice-ministrului afacerilor externe al Federației Ruse, Grigori Karasin, în cadrul căreia reprezentanții tuturor structurilor superioare ale puterii s-au expus pentru restabilirea unor bune relații cu Moscova”, a punctat Dodon.

Dodon a anunțat că va face ”tot posibilul pentru ca relațiile moldo-ruse, mai ales înțelegerile la care s-a ajuns în cadrul întrevederii mele neformale cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, de la finele anului trecut, dar și în cadrul vizitei recente a domnului Karasin în țara noastră, să nu fie afectate de provocarea antirusească a Guvernului Republicii Moldova”.

Președintele moldovean a ținut să precizeze că abia după alegerile parlamentare din toamna anului curent relatiile țării noastre cu Federatia Rusa urmează să revenă în albia parteneriatului strategic la toate nivelurile.

”Asa cum doresc majoritatea absoluta a cetățenilor Republicii Moldova”, a mai precizat Dodon.

Fluxul de știri
0