Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Gaiciuc: Rusia ar putea expulza trei diplomați moldoveni

© Sputnik / Miroslav RotariВиктор Гайчук
Виктор Гайчук - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat expulzarea a trei diplomați ruși din Republica Moldova. Rusia ar putea răspunde cu aceeași monedă, de această părere este fostul ministru al Apărării, Victor Gaiciuc.
Gaiciuc: Rusia ar putea expulza trei diplomați moldoveni

Solicitat de Sputnik Moldova, Victor Gaiciuc a declarat că de această dată Rusia ar putea acționa după principiul reciprocității, mai exact, ar putea să expulzeze trei diplomați moldoveni. Totodată, generalul susține că expulzarea diplomaților ruși ar putea duce și mai mult la înrăutățirea relațiilor dintre Republica Moldova și Federați Rusă. Gaiciuc explică că autoritățile moldovenești au făcut acest pas pentru a fi pe placul europenilor.

"Este evident că Rusia ar putea răspunde cu aceeași monedă, spre exemplu, ar putea expulza trei diplomați moldoveni de la Moscova. Se cam contrazic cei de la Ministerul de Externe, pentru că recent a fost luată decizia ca ambasadorul moldovean la Moscova, Andrei Neguța, să revină în Rusia. Parcă relațiile noastre se îmbunătățeau un pic. De această dată se ia o decizie de a fi alături de Occident, să penalizăm Federația Rusă", a declarat Victor Gaiciuc pentru sudioul radio Sputnik Moldova. amintim că Victor Gaiciuc a mai deținut și funcția de ambasador al Republicii Moldova în Regatul Belgiei, în Regatul Țărilor de Jos și a fost reprezentant al Republicii Moldova la NATO.

Menționăm că trei diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova au fost declarați persona non grata, anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Fluxul de știri
0