Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Avertisment de la fisc: Ce vor păți contribuabilii dacă nu vor face asta de urgență

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaРабота гипермаркета
Работа гипермаркета - Sputnik Moldova
Abonare
Aparatele de casă care nu vor fi adaptate la ora de vară vor fi considerate defecte.

CHIȘINĂU, 27 mart — Sputnik. În următoarea perioadă, contribuabilii urmează să adapteze ceasurile mașinilor de casă și control la ora de vară. În caz contrar, ei riscă sancțiuni cu amendă.

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) atenționează că, potrivit Regulamentului cu privire la aplicarea maşinilor de casă şi control pentru efectuarea decontărilor în numerar, contribuabilii sunt obligaţi să utilizeze maşini de casă şi control cu memorie fiscală în stare funcțională.

Налоговый кодекс - Sputnik Moldova
Societate
Avertizare: Cetățenii moldoveni mai au câteva zile pentru a face asta

Serviciul menționează că una dintre cerinţele în care maşina de casă şi control cu memorie fiscală se consideră în stare de funcţionare este ca aceasta să imprime pe documente data calendaristică curentă şi timpul cu deviere maximă de 15 minute de la timpul real (excepţie făcând devierea cu o oră în perioada de trecere de la ora de vară/iarnă la ora de iarnă/vară, care nu va depăşi data de 20 noiembrie/aprilie a anului în curs).

Astfel, ținând cont de faptul că la data de 25 martie 2018 Republica Moldova a trecut la ora de vară, SFS le recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze prevederilor legale prin modificarea orei la maşinile de casă şi control cu memorie fiscală. Termenul limită de adaptare a mașinilor de casă și control este 20 aprilie 2018, în caz contrar acestea se vor considera defectate.

Totodată, Serviciul informează că, potrivit articolului respectiv din Codul contravenţional, exploatarea maşinilor de casă şi control fără memorie fiscală, defectate, nesigilate/neînregistrate de/la Serviciul Fiscal de Stat sau în lipsa contractului valid de asistenţă tehnică cu prestatorul autorizat se sancţionează cu amendă de la 18 la 30 de unităţi convenţionale (900 lei — 1500 lei) aplicată persoanei cu funcţie de răspundere.

Fluxul de știri
0