Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Luptătorii KOK: "Sunt puțin cei care ne ajută financiar, primim doar aplauze"

© Sputnik / Miroslav RotariStanislav Reniță, Nadejda Canțir și Dumitru Sîrbu
Stanislav Reniță, Nadejda Canțir și Dumitru Sîrbu - Sputnik Moldova
Abonare
Eroii ultimei Gale KOK organizată la Chișinău, Stanislav Reniță, Dumitru Sârbu, Nadejda Canțâr, au dezvăluit în cadrul unui interviu acordat exclusiv studioului radio Sputnik Moldova care sunt greutățile pe care le întâmpină zi de zi și care este cu adevărat prețul victoriilor.
Luptătorii KOK: "Puțini care ne ajută financiar, primim doar aplauze"

 

Mulți dintre ei au vrut la un moment dat să renunțe la sportul de performanță din cauza problemelor financiare. Banii câștigați sporadic nu ajung nici măcar pentru perioada de pregătire. Cu excepția suportului financiar venit din partea FEA, sportivii susțin că primesc doar aplauze și îmbrățișări.

"Puțini înțeleg prin ce trecem, doar un om care a făcut sport își poate imagina. Vreau să mă angajez undeva pe viitor ca să-mi fie mai ușor să mă pregătesc de competiție", a declarat Stanislav Reniță. Pasiunea pentru sport a fost unica motivare pentru el.

De menționat că sâmbătă, 24 aprilie, la Sala Polivalentă din Chișinău, Nadejda Canțâr a câștigat centura de campion la categoria de până la 51 de kg. Moldoveanca s-a impus dramatic în fața olandezei Esma Hashass. Dumitru Sârbu și Stanislav Reniță au bifat victorie în piramida de patru la categoria de 65 kg și se vor duela la următoarea gală. Sârbu l-a învins pe olandezul Issam Laazibi, iar Reniță a trecut fără probleme de norvegianul Simon Santana.

Fluxul de știri
0