Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Incendiu devastator la un Mall din Rusia. Numărul morţilor s-a ridicat la 53

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaMassive fire in a trade center in Russian city of Kemerovo
Massive fire in a trade center in Russian city of Kemerovo - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un incendiu a izbucnit duminică în mall-ul "Winter Cherry" din orașul rus Kemerovo, ucigând cel puțin 48 de persoane, inclusiv mulți copii.

CHIȘINĂU, 26 mart — Sputnik. Primele informaţii cu privire la incendiu au început să apară duminică, în jurul prânzului, iar poliția s-a deplasat în acea zonă și a început evacuarea. Rapoartele preliminare au arătat că patru copii au murit din cauza intoxicării cu fum.

Potrivit celor mai recente date furnizate de Centrul național de gestionare a crizelor, 48 de persoane au murit în incendiu. Anterior, o sursă din cadrul serviciilor de urgență a raportat seara că 69 de persoane mai sunt date dispărute după incendiu, inclusiv 40 de copii. Mai târziu, Comitetul de Investigare al Federației Ruse a actualizat numărul de morți la 37 și a raportat cel puțin 45 de persoane rănite.

La scurt timp după declanșarea incendiului, mediile de socializare au fost invadate de postări ale martorilor, mulți au afirmat că alarmele de incendiu nu au reușit să fie acţionate, oamenii au intrat în panică, unii au sărit de la ferestre.

ATENȚIE: CONȚINUT ŞOCANT (18+)

După ce numărul de morți a fost actualizat la 37, ministrul rus al situațiilor de urgență, Vladimir Pucikov, a declarat că pompierii nu au reușit să ajungă la mai multe încăperi din mall.

"Pompierii și salvatorii lucrează riscându-şi propria viaţă… nu există acces la anumite încăperi (din mall) din cauza temperaturilor ridicate", a spus Pucikov.

"ESTE ORIBIL! Oamenii sunt prinși în interiorul centrului comercial "Winter Cerry", încercând să rupă ușile!” a scris aleksakalash într-un post pe Instagram. "Nu știu dacă au reușit sau nu! Acest videoclip mi-a fost trimis acum 2 ore prin intermediul WhatsApp!"

În momentul în care poliția a început evacuări, au fost înregistrate 100 de persoane prinse în interiorul clădirii care ardea, peste tot oameni care trimit trimit mesaje scurte prietenilor și rudelor din centrul comercial.

Câteva persoane au împărtășit pe reţelele de socializare un prinscreen cu un mesaj trimis de o fată de 13 ani care a scris "Suntem în foc. Posibil, rămas bun".

Un grup de copii de la o școală din satul Terescevski din regiunea Kemerovo se afla în cinematograful din apropierea epicentrului incendiului când a izbucnit focul, a informat presa locală. Ei au fost duși la centrul de divertisment și la cinematograful din centrul comercial.

Au existat, de asemenea, rapoarte despre copiii care au sunat din cinematograful din interiorul centrului comercial rudelor. "Spune-i mamei că am iubit-o, spune-le tuturor că i-am iubit", a scris o fată de 12 ani, Vika, înainte de a închide conexiunea la telefon.

Fotografiile persoanelor dispărute, postate de rude, au început să apară pe mediile de socializare.

 

Responsabilii pentru gestionarea crizelor au raportat luni dimineață că mai mult de 40 de copii sunt lipsă în urma dezastrului. "Potrivit cifrelor preliminare, un număr de 41 de copii sunt dispăruţi", a declarat Centrul național de gestionare a crizelor din cadrul Ministerului Emergente al Federației Ruse, pentru postul de televiziune Rossiya 24.

Sunt vehiculate mai multe informaţii referitoare la cauza incendiului: unii spun că un copil a folosit în mod greșit o brichetă, alte rapoarte vorbesc despre fire electrice care funcționau defectuos. Nu au fost emise rapoarte oficiale privind cauza incendiului.

Conform celor mai recente date, peste 660 de persoane erau angajate în activități de intervenție de urgență. Ministrul adjunct al Situaţiilor Excepţionale, Vladlen Aksyonov, a declarat că "în momentul în care procesul de stingere a incendiului este în desfășurare, construcțiile tavanelor interioare… s-ar putea prăbuși".

Multe videoclipuri postate pe internet arată amploarea deyastrului.


 

 

Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, a exprimat condoleanțe Rusiei în legătură cu tragedia. "Sunt profund șocat de știrile devastatoare din Siberia din această seară… În numele întregului Consiliu al Europei, adresez condoleanțele sincere Rusiei", a declarat Jagland, într-o declarație obținută de Sputnik.

Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a exprimat, luni, condoleanțe Rusiei în legătură cu incendiul din Mall. "Aș dori să-mi exprim condoleanțele față de națiunea și statul rus. Le doresc răbdare tuturor care și-au pierdut rudele în flăcări", a scris Cavusoglu pe contul său de Twitter.

Prim-ministrul rus Dmitri Medvedev a audiat rapoartele membrilor cabinetului despre măsurile luate în contextul incendiului din mall-ul din orașul siberian Kemerovo, a spus purtătorul de cuvânt al lui Medvedev.

Potrivit Nataliei Timakova, vicepremierul rus Olga Golodeţ la informat pe Medvedev despre măsurile de susținere care ar fi luate pentru a sprijini victimele incendiului și familiile oamenilor uciși în foc.

Autoritățile locale au anunțat ulterior că vor aloca 1 milion de ruble (17.510 dolari) pentru fiecare familie a victimelor tragediei.

Fluxul de știri
0