Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Intră în vigoare o nouă regulă pentru agricultorii care primesc subvenții de la stat

© Sputnik / Виталий Тимкив / Accesați arhiva multimediaLivezi, agricultură
Livezi, agricultură - Sputnik Moldova
Abonare
Ești producător agricol și ai beneficiat de subvenții în anul 2017? Atunci trebuie să știi că din acest an se schimbă regulile de acordare a subvențiilor.

CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. Din acest an, beneficiarii de subvenții în agricultură au obligativitatea să utilizeze elemente de identitate vizuală. Acest lucru este prevăzut de noul Regulament cu privire la modul de repartizare a mijloacelor Fondului de subvenționare 2017-2021. 

Elementele de identitate vizuală demonstrează că producătorii agricoli au beneficiat de subvenții din programul Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR) și cele ale Programului ENPARD Moldova – suport pentru agricultură și dezvoltare rurală. 

În termen de 15 zile din momentul în care producătorii agricoli au primit finanțarea sau aprobarea de finanțare, ei sunt obligați să aplice elementele de identitate vizuală, în caz contrar aceștia riscă să fie sancționați. 

Nicolae Ciubuc - Sputnik Moldova
Podcasturi
Iată ce trebuie să facă agricultorii din Moldova dacă vor să devină milionari

Sunt 3 tipuri de elemente vizuale. Primul – autocolantul se aplică pe toate mașinile, utilajele și echipamentele pentru care suma subvenției este mai mare de 20 de mii de lei. Al doilea – plăcuța informativă se aplică în cazul în care suma subvenției este de la 100 de mii până la 500 de mii de lei. Al treilea – panoul informativ se aplică în cazul în care suma subvenției este mai mare de 500 de mii de lei.

Elementele de identitate vizuală asigură transparența implementării, derulării și atribuirii fondurilor naționale și externe. Materialele de vizibilitate trebuie să ofere informații clare despre beneficiar, localitatea în care s-a realizat investiția, valoarea totală a investiției, suma subvenției și contribuția proprie. 

Toate aceste informații vor fi afișate și menținute pe întreaga perioadă de realizare a investiției sprijinite prin FNDAMR sau pe toată perioada de monitorizare a proiectului și vor fi plasate într-un loc vizibil publicului. 

Materialele de vizibilitate vor fi tipărite și instalate din bugetul personal, ținând cont de modelele aprobate de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. 


Fluxul de știri
0