Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Polițiștii mai au o lună ca să facă asta. În caz contrar, adio profesie

© Sputnik / Rodion ProcaPolițist
Polițist - Sputnik Moldova
Abonare
Luna mai va fi crucială pentru polițiștii din Moldova, în special pentru cei cu funcții de conducere.

CHIŞINĂU, 25 mart – Sputnik. Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, susține că în structurile forțelor de ordine din Moldova trebuie să fie nu doar oameni integri și profesioniști, dar și pregătiți fizic. 

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Motivul pentru care un poliţist din Bălţi nu a luat mită

Jizdan a anunțat că, în luna mai, toți angajații cu funcții de răspundere din cadrul MAI vor susține patru teste fizice, iar cei care nu le vor promova ar putea să-și piardă locul de muncă.

”În luna mai vor fi testați toți conducătorii din cadrul MAI. Vor veni pe stadionul ”Dinamo” și vor da testele sportive. Indiferent de vârstă și greutate, toți conducătorii noștri vor veni și vor da patru teste sportive și cei care nu le vor da, noi vom pune semnul întrebării despre aflarea lor în continuare în aceste funcții”, a declarat ministrul în cadrul unei emisiuni televizate. 

Potrivit lui Jizdan, după angajații cu funcții de răspundere vor fi testați toți polițiștii din sistem. 

Polițiștii din Moldova cer majorare de salariu pentru munca peste program>>>

”Vom obliga lumea din MAI să practice sportul. Nu este vorba despre sport la nivel de amator. Vor fi unii dintre ei care vor face sport la nivel de profesioniști în așa fel ca noi în stradă să avem oameni cu o condiție fizică foarte bună. Trebuie să fie oamenii ca să reziste în orice condiții”, a declarat ministrul de Interne. 

Fluxul de știri
0