Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Greșelile comise de părinți în educația copiilor cu sindromul Down

© Sputnik / Miroslav RotariMariana Marin
Mariana Marin - Sputnik Moldova
Abonare
Copiii cu sindrom Down au nevoie de dragoste și atenție din partea părinților.
Greșelile comise de părinți în educația copiilor cu sindromul Down

Sindromul Down nu este un verdict. Copiii cu acest diagnostic pot avea, de asemenea, o viață normală. Reușitele lor pe plan social și profesional depind însă de atitudinea familiei. Despre greșelile comise de către părinți, în procesul de educație a copiilor cu sindrom Down, au discutat jurnaliștii Maria Dimineț și Dumitru Chitoroagă cu Mariana Marin, pedagog în cadrul Centrului Municipal Psiho Socio Pedagogic.

Irascibilitatea este prima greșeală a părinților. Copiii cu sindrom Down necesită multă răbdare și atenție.

"Copiii cu sindrom Down reacționează mai dificil, mai ales când sunt obosiți. Ei au nevoie de multă atenție și afecțiune din partea părinților. În acest mod ei reușesc să se adapteze mai ușor la lumea din jur. Părinții trebuie să se străduie să le descopere abilitățile și să le dezvolte. Astfel, copiii cu sindromul Down reușesc să se dezvolte armonios", a explicat Mariana Marin.

În același timp, copiii cu sindrom Down trebuie să urmeze, încă de la naștere, un program de reabilitare fizică și intelectuală.

"Copiii cu sindrom Down au tulburări de limbaj. Cu ei trebuie să lucreze logopedul. De asemenea, ei au nevoie de suportul kinetoterapeutului și psihopedagogului", a precizat Mariana Marin.

De asemenea, părinții trebuie să atragă o atenție sporită la alimentația copiilor cu sindromul Down.

"Acești copii au concomitent mai multe afecțiuni. Predomină afecțiunile cardiace și tulburările de imunitate. Ca urmare, ei necesită un regim alimentar sănătos, pentru a preveni acutizarea problemelor de sănătate", a atenționat Mariana Marin.

Mai multe despre educația copiilor cu sindrom Down aflați din interviul audio atașat.

 

 

Fluxul de știri
0