Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovagaz va întoarce banii înapoi consumatorilor

© Sputnik / Miroslav Rotariбанкноты номиналом 200 лей
банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Abonare
Contabilii furnizorului de gaze din Moldova vor avea în această lună multă muncă, ei trebuie să calculeze sumele pe care Moldovagaz urmează să le întoarcă consumatorilor.

CHIȘINĂU, 24 mart – Sputnik. Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a micșorat tarifele și prețurile reglementate la gazele naturale pentru anul 2018, în medie de 20,3 la sută.

Aragaz - Sputnik Moldova
ANRE a decis! Avem tarife mai mici la gazele naturale

Consumatorii casnici cu un consum lunar de până la 30 m3 (inclusiv) vor achita 4,7 lei pentru un metru cub de gaze naturale, față de 5,89 cât era până la schimbarea tarifelor. Consumul lunar de peste 30 m3 va costa 4,89 de lei pentru un metru cub, față de 6,13 lei. 

Directorul general al ANRE, Tudor Copaci, a declarat că toți consumatorii din Republica Moldova care vor achita facturile pentru anul 2018, vor achita cu 1,5 miliarde de lei mai puțin față de anul precedent. 

”Practic, 1,5 miliarde de lei vor fi recuperați de către consumatori”, a declarat directorul ANRE. 

Copaci a precizat că tarifele micșorate încep să fie aplicate din 1 ianuarie a acestui an, ceea ce înseamnă că furnizorul de gaze va întoarce banii înapoi pentru lunile ianuarie și februarie, după recalcularea de rigoare. 

”Aceste tarife sunt valabile pentru întregul an 2018. Operatorul Moldovagaz urmează să facă recalculări pentru perioada de la 1 ianuarie 2018”, a menționat directorul ANRE.  

Data X se apropie. Din ce zi moldovenii vor plăti mai puțin pentru gaz>>>

Potrivit ANRE, principalii factori care au dus la diminuarea prețurilor la gazele naturale au fost prețul mediu anual de procurare a gazelor naturale importate și modificarea cursului de schimb al monedei naționale.

 

Fluxul de știri
0