Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce mărci comerciale preferă moldovenii

© SputnikMarian Bunescu
Marian Bunescu - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii nu se lasă influențați de brand.
Ce mărci comerciale preferă moldovenii

Peste 80 la sută dintre mărcile incluse în cadrul concursului "Notorium Awards" sunt autohtone. De aprecierea consumatorilor se bucură cel mai mult mărcile din domeniul industriei alimentare. Despre cea de-a treia ediție a concursului, care se desfășoară până pe data de 27 aprilie, au discutat jurnaliștii Maria Dimineț și Dumitru Chitoroagă cu directorul general "Notorium Awards", Marian Bunescu.  

În acest an, 3500 de mărci comerciale participă la "Notorium Awards", cu o mie mai multe față de acum doi ani, când a fost desfășurată prima ediție. Publicul votează, în special, branduri de alimente și băuturi alcoolice. În realitate însă, atunci când trebuie să aleagă un produs, consumatorii nu se lasă influențați exclusiv de brand.   

"Sunt consumatori informați, care acordă prioritate mărcii comerciale. Aceasta funcționează doar dacă produsul este de calitate. În cazul publicului cu o putere mică de cumpărare, contează mai mult prețul, dar nu brandul. Un brand bun este acela care atrage atenția consumatorului, oferă un produs sau un serviciu de calitate și satisface necesitățile consumatorilor", a explicat Marian Bunescu.

Nu tot timpul un brand renumit oferă servicii sau mărfuri de calitate. În încercarea de a majora vânzările, unii agenți economici creează produse în funcție de categoriile de consumatori.

"Ideal ar fi ca un brand să ofere produse de aceeași calitate. În Moldova există însă producători care fac produse de o calitate înaltă pentru piața externă. În același timp, pe piața internă comercializează produse de calitate inferioară", a precizat Bunescu.

Mai multe detalii despre mărcile comerciale renumite din țară și preferințele consumatorilor moldoveni, aflați din interviul audio atașat.

 

 

Fluxul de știri
0