Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O nouă metodă de subvenționare a agricultorilor. Anunțul făcut de directorul AIPA

© Sputnik / Miroslav RotariНиколай Чубук
Николай Чубук - Sputnik Moldova
Abonare
Începând cu 2020, subvențiile acordate de stat în susținerea agricultorilor vor fi oferite după o nouă schemă. Anunțul a fost făcut de directorul Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură, Nicolae Ciubuc.

CHIȘINĂU, 23 mart — Sputnik, Silvia Zavadovschi. Potrivit lui Nicolae Ciubuc, noua metodă a fost deja stabilită, iar în prezent sunt duse discuții cu partenerii externi pentru în identificarea surselor financiare.

Nicolae Ciubuc - Sputnik Moldova
De ce AIPA întârzie uneori cu plata subvențiilor

„Noi încercăm să dezvoltăm noi programe, noi proiecte. Avem diferite proiecte cu diferiți parteneri de dezvoltare ca să atragem mai multe proiecte și mai multă finanțare pentru producătorii agricoli. Începând cu 2020 urmează să dezvoltăm o nouă schema de plată. Este vorba despre plăți directe la hectar sau plăți pe cap de animal. Toți producătorii agricoli vor putea beneficia de această asistență. La etapa actuală suntem în discuții cu partenerii în vederea identificării surselor financiare pentru a acoperi acest segment", a declarant Nicolae Ciubuc în cadrul unui interviu pentru studioul de radio Sputnik Moldova.

Amintim că, în acest an, în Fondul Național de Dezvoltare Agricolă și a Mediului Rural, au fost vărsate 900 de milioane de lei pentru subvenționarea agricultorilor. Astfel, fermierii care vor să primească bani de la stat pot să-și depună dosarele până pe 31 octombrie.

Precizăm că în 2017 a fost înregistrat un număr record de agricultori care au solicitat subvenții de la stat. În total, AIPA a recepționat 7800 de dosare.

Fluxul de știri
0