Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi camere de supraveghere a traficului rutier. Unde vor fi instalate

© Sputnik / Miroslav RotariAndrian Șova
Andrian Șova - Sputnik Moldova
Abonare
După un șir de nereguli constatate de către Curtea de Conturi la gestionarea sistemelor de monitorizare video, care au dus la utilizarea ineficientă și frauduloasă a mijloacelor financiare, conducerea Serviciului Tehnologii Informaționale al MAI își propune să înlăture aceste deficiențe.
Noi camere de supraveghere a traficului rutier. Unde vor aparea acestea

Directorul acestei instituții, Adrian Șova, a declarat că în anul 2018 va fi extins numărul camerelor de supraveghere a traficului rutier din Capitală. Astfel, în afara celor 41 de intersecții  supravegheate de 350 de camere, este planificată instalarea acestora în alte 3 — 7 locuri noi.

De asemenea, instituția își propună să extindă acest proces și la nivel național. Chiar dacă la ora actuală în 14 unități administrative locale, inclusiv în municipiul Bălți, camerele de monitorizare a traficului rutier nu funcționează, Serviciului Tehnologii Informaționale al MAI va renegocia cu administrațiile noi contracte și va extinde monitorizarea video încă în câteva raioane.

Adrian Șova a declarat pentru studioul radio Sputnik Moldova că în anul 2017 au fost inițiate 130 de mii de proceduri contravenționale, în bugetul de stat fiind virate 12,5 milioane de lei din încasarea amenzilor provenite în urma probelor acumulate de camerele video amplasate în raza municipiului Chişinău. Rezultatele recentului audit efectuat de către Curtea de Conturi au arătat că la gestionarea sistemului de monitorizare video a traficului rutier, implementat în raioanele Republicii Moldova, bugetul de stat a fot prejudiciat direct cu 23,2 milioane lei.

Fluxul de știri
0