Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Documentele de investigație Kroll au fost transmise Procuraturii Anticorupție

© Sputnik / Evgheni PanasencoНациональный банк Молдовы
Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Informația din raport a fost făcută publică în luna decembrie 2017, într-o sinteză care dezvăluie cum a fost extrași banii, precum și țările prin care aceștia au circulat sau în care au ajuns.

CHIȘINĂU, 23 mart — Sputnik. Banca Națională a Moldovei a primit în mod oficial toate documentele de investigație ale consorțiului internațional Kroll și Steptoe & Johnson și le-a transmis Procuraturii Anticorupție.

Documentele se referă la frauda care a dus la insolvabilitatea a trei bănci din Republica Moldova — Banca de Economii S.A., Banca Socială S.A. și Unibank S.A.

Schimb valutar - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce se întâmplă la casele de schimb valutar. BNM a solicitat instalarea camerelor video

Reprezentanții Kroll și Steptoe & Johnson și-au confirmat disponibilitatea de a colabora cu organele de anchetă moldovenești pentru a susține efortul de recuperare a bunurilor fraudate pe plan internațional, dar și pentru a întări baza probatorie în procedurile inițiate pe plan intern.

Totodată, Procuratura a anunțat printr-un comunicat că a ridicat raportul KROLL de la Banca Națională a Moldovei. Acesta conține 150 de file redactate în limba engleză. Procuratura Anticorupție a solicitat BNM să efectueze traducerea oficială a raportului KROLL, astfel încât să fie respectate specificațiile menționate de către companie.

Banca Națională, cu ochii pe piața de capital>>>

La solicitarea Companiei KROLL, procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție a semnat o scrisoarea de confidențialitate, ceea ce presupune nedivulgarea datelor și informațiilor conținute în acesta, fiind posibilă utilizarea Raportului doar în activitatea profesională a Procuraturii Anticorupție.

Fluxul de știri
0