Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șocant: În Moldova oricine își poate procura o armă interzisă - opinia expertului

© Photo : sis.mdO nouă filieră de comercializare a armelor şi muniţiilor, deconspirată de către SIS
O nouă filieră de comercializare a armelor şi muniţiilor, deconspirată de către SIS - Sputnik Moldova
Abonare
În țara noastră procurarea unei arme nu este o problemă, consideră veteranului serviciilor speciale Ion Leahu.

CHIȘINĂU, 22 mart — Sputnik. Marți, în urma exploziei care s-a produs într-un magazin din centrul Chișinăului, au murit două persoane.

Persoana care a provocat deflagrația a intrat în magazin în jurul orei 11 dimineața, a luat vreo 10 pachete de țigări și s-a îndreptat spre ieșire, fără a achita marfa. Vânzătoarea i-a cerut să plătească, în acel moment însă din mâna sau din geanta bărbatului a căzut un dispozitiv exploziv care a detonat.

Взрыв в Кишиневе - Sputnik Moldova
Accidente
Ministrul Jizdan, noi detalii despre autorul exploziei din Capitală

Veteranul serviciului de securitate, Ion Leahu, a dezvăluit pentru Sputnik Moldova de unde ar fi putut avea un cetățean simplu un dispozitiv explozibil.

„Dacă ne-am afla izolați undeva pe niște insule, aceasta ar fi fost o problemă. Noi însă locuim într-o regiune în care au avut loc acțiuni militare. Nu-i de mirare că o persoană, cu atât mai mult una cu antecedente penale, poate face rost de o grenadă", a spus Leahu.

Acesta a menționat că în Moldova nu este prea dificil să procuri o armă.

„A face rost de o armă este o chestiune de preț și de competență. Dacă îți dorești foarte mult să o ai și dispui de banii necesari, aceasta nu este o problemă. Însă în ceea ce privește aplicarea armei, aici deja este vorba de competență. În cazul care s-a întâmplat recent, este vorba de o persoană care nu avea habar de manevrarea armelor", a punctat Ion Leahu.

Fluxul de știri
0