Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A fost identificat cel de-al doilea bărbat mort în explozia de marți

© SputnikВзрыв в Кишиневе
Взрыв в Кишиневе - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Timp de două zile, oamenii legii nu au putut stabili identitatea cele de a doua persoane decedate în urma deflagrației care s-a produs pe 20 martie în centrul Capitalei.

CHIȘINĂU, 22 — Sputnik. Bărbatul ucis în urma detonării unui dispozitiv exploziv în magazinul Jardin din Capitală este un locuitor al Chișinăului în vârstă de 40 de ani. Informația a fost confirmată de Direcția municipală de Poliție.

Amintim că explozia a avut loc marți, în magazinul de produse alimentare situat la intersecția străzilor Armenească și Mateevici din Chișinău. În urma deflagrației au fost ucise două persoane — bărbatul care avea asupra sa dispozitivul exploziv și un altul care se afla în stradă, identitatea căruia nu a putut fi stabilită inițial.

"A fost identificat bărbatul care a decedat în urma exploziei la intersecția străzilor Armeneasca cu Alexei Mateevici. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 40 ani, locuitor al Capitalei", a anunțat poliția municipală într-un comunicat.

Взрыв в Кишиневе - Sputnik Moldova
Accidente
Ministrul Jizdan, noi detalii despre autorul exploziei din Capitală

Șeful Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pânzari, a comunicat anterior că un bărbat în vârstă de 50 de ani a intrat marți în magazin, luând de pe raft aproximativ 10 pachete de țigări și îndreptându-se apoi spre ușă. Atunci când i s-a cerut să plătească, acesta a intrat în conflict cu vânzătoarea. În acel moment, din mâna sau din rucsacul suspectului a căzut obiectul exploziv care a detonat. Bărbatul a murit pe loc. Reprezentantul IGP a mai precizat că puterea exploziei a fost propagată în afara magazinului, un trecător fiind ucis de deflagrație.

Totodată, ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a subliniat că nu este vorba de un atac armat, ci de "un incident". Potrivit ministrului, după primele investigații s-a stabilit că "persoana care avea asupra sa obiectul explozibil era în conflict cu familia sa în urma divorțului cu soția și a avut probleme cu legea".

Poliția vine cu detalii în cazul exploziei din Capitală. Cine a provocat deflagrația>>>

Ministrul i-a solicitat Inspectoratului General al Poliției "să raporteze în detalii mersul anchetei, rezultatele căreia vor fi comunicate cetățenilor".

De asemenea, el i-a cerut Șefului IGP înăsprirea controlului asupra persoanelor cu antecedente penale, "cu privire la deținerea ilegală a armamentului".

Fluxul de știri
0