Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Salvatorii sunt în alertă: Vreme de coșmar în sudul țării

© Sputnik / Miroslav RotariЗима
Зима - Sputnik Moldova
Abonare
Deși suntem la sfârșitul lunii martie, vremea continuă să-și facă de cap. Salvatorii îi avertizează pe moldoveni să dea dovadă de prudență.

CHIȘINĂU, 22 mart — Sputnik. Iarna nu dă semne de plecare deocamtată, deși prima lună de primăvară este deja pe sfârșite. Meteorologii au emis cod galben de ninsori abundente și temperaturi deosebit de scăzute.

Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe 23 martie, în intervalul de la ora 14:00 până la ora 22:00, în partea de sud a țării sunt prognozate ninsori puternice. Temperatura medie va fi cu 6-8 grade Celsius mai joasă decât norma climatologică pentru această perioadă a anului. Astfel, minimele nocturne vor coborî pe 23 martie până la —7..-13 grade Celsius. Ziua sun prognozate valori termice cuprinse între 0 și —5 grade.

Снегопад в Кишиневе 21.04.2017 - Sputnik Moldova
Fără vară în 2018. Se va repeta precedentul de acum 200 de ani?

În acest context, salvatorii îi îndeamnă pe cetățenii ”să țină cont de avertizările meteo și de indicațiile autorităților. Să nu pornească la drum, dacă nu este strict necesar, iar în caz contrar să ia rezerve de hrană, băuturi calde și îmbrăcăminte corespunzătoare, iar bateria telefonului să fie încărcată pentru a apela pentru ajutor în caz de necesitate”.

Totodată, conducătorii auto sunt atenționați să-și echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să aibă lopată, nisip și lanțuri. În cazurile în care rămân blocați pe drum, până la venirea salvatorilor, sunt rugați să țină motorul mașinii pornit în mod dozat, pentru a evita cazurile de intoxicații cu gaz de eșapament.

Fluxul de știri
0