Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Victoria lui Putin atrage 30 de miliarde de dolari în economia Rusiei

© AFP 2022 / DMITRY SEREBRYAKOVMoscow City
Moscow City - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Realegerea lui Vladimir Putin la funcția de președinte al Rusiei va asigura continuarea unei politici economice care a cunoscut o creștere majoră a investițiilor străine, spune șeful Fondului rus de Investiții Directe.

CHIȘINĂU, 21 mart — Sputnik. "Întrucât alegerile s-au sfârșit, aceasta va permite investitorilor instituționali să implementeze în mod activ proiectele în Rusia pe termen mediu, ceea ce poate oferi un aport suplimentar de 25-30 miliarde de dolari în economia Rusiei", a declarat Kirill Dmitriev, șeful Fondului rus de Investiții Directe (RDIF).

Întâlnirea lui Vladimir Putin cu Donald Trump la summit-ul G20 din Germania - Sputnik Moldova
Trump salută victoria lui Putin și îi propune o întâlnire

El a spus că "rezultatele votului asigură continuarea politicii economice care vizează realizarea potențialului investițional".

Alegerile prezidențiale din Rusia au avut loc pe 18 martie. Putin a câștigat cu o majoritate semnificativă de 76,7% de voturi — un nivel record de susținere pentru actualul lider.

Datele recente arată că, în ciuda ultimelor acuzații împotriva Rusiei față de pretinsa otrăvire a fostului spion în Marea Britanie, piața locală de capital a atras capital din partea investitorilor străini.

Sberbank Investment Research arată că investițiile străine au totalizat 146 milioane de dolari pentru săptămâna până în 14 martie, ceea ce este cu o treime mai mare față de cele 112 milioane de dolari investite în săptămâna anterioară.

Un studiu efectuat de o agenție britanică de consultanță EY (fostă Ernst & Young) a arătat că în prima jumătate a anului 2017 economia rusă a atras investiții străine directe în valoare de 14 miliarde de dolari, cel mai mare număr vreodată, a declarat ministrul Economiei Maksim Oreshkin.

Fluxul de știri
0