Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Muzica clasică - marea provocare a cantautorului Sergiu Țurcanu

© Sputnik / Miroslav RotariSergiu Țurcanu
Sergiu Țurcanu - Sputnik Moldova
Abonare
În repertoriul cantautorului Sergiu Țurcanu se regăsesc mai multe stiluri de muzică: disco, rock and roll, pop, pop rock și jazz. Sonata pentru pian - recentul succes al interpretului i-a readus emoțiile și trăirile demult "pierdute" în subconștient.
Muzica clasică - marea provocare a cantautorului Sergiu Țurcanu

Invitat la matinalul de week-end realizat în studioul de radio Sputnik Moldova, interpretul, compozitorul și pianistul Sergiu Țurcanu a vorbit despre familie, pasiunea sa pentru pian, planurile de viitor, dar și despre mini-turneul planificat pentru această vară la Soci.

"Sunt foarte mândru şi bucuros că niște prieteni vechi cu care am mai colaborat anterior m-au invitat să evoluez la un spectacol care va avea loc în această vară la Soci. Aștept cu mare nerăbdare acea perioadă nu doar din considerentul că o să am posibilitatea să câștig bani, dar pentru că o să-mi revăd prietenii și o să facem o escapadă la munte împreună cu familia mea", a declarat Sergiu Țurcanu.

Totodată, interpretul menţionează că îşi compune singur muzica şi își face aranjamentele muzicale, astfel că acest proces durează ceva timp. Atunci când se face mixajul şi înregistrarea, piesa este audiată de nenumărate de ori, iar după o pauză mai îndelungată, interpretul revine la aceasta, o cizelează şi numai după aceasta o lansează. O puternică sursă de inspiraţie pentru Sergiu Ţurcanu este "femeia şi muzica instrumentală”.

Aflați din interviu mai multe detalii despre pasiunile şi activităţile interpretului.

Autor: Valeria Fortuna

Fluxul de știri
0